Kavala Spor Magazine | Members area : Edit | Sign in


Σούπερ Λίγκα: Χωρίς πιστοποιητικό οι μισές ομάδες

Share this history on :
Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ κάνει σέντρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αλλά οι μισές ομάδες δεν έχουν πιστοποιητικό συμμετοχής σε αυτό!

Συγκεκριμένα, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Πανθρακικός, ΟΦΗ, Πλατανιάς και Πανιώνιος δεν έλαβαν πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αντίθετα, Βέροια, Κέρκυρα και Λεβαδειακός παρουσίασαν πλήρη φάκελο και πήραν την άδεια, την οποία έχουν ήδη στα χέρια τους οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι οκτώ ομάδες που δεν πήραν την άδεια, πήραν παράταση ως την Παρασκευή για να προσκομίσουν όλα τα έγγραφα που ζητήθηκαν.

Σε καλύτερη θέση από τις ομάδες αυτές βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, και ο Παναθρακικός οι οποίοι είχαν πρόβλημα μόνο με την εγγυητική επιστολή. Πιο σοβαρό είναι το πρόβλημα για τον Αρη, καθώς είχε καταπέσει η περυσινή εγγυητική επιστολή γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να καταθέσει κάποια χρήματα. Ο ΠΑΟΚ δεν προσκόμισε εγγυητική επιστολή, ενώ η φορολογική ενημερότητα είχε λήξει και πρέπει να παρουσιάσει νέα. 

Πιο σοβαρό είναι το πρόβλημα για την ΑΕΚ της οποία ο φάκελος δεν περιείχε ούτε εγγυητική επιστολή ούτε ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ αυτός του ΟΦΗ δεν είχε εγγυητική επιστολή και φορολογική ενημερότητα.

Στην χειρότερη θέση βρίσκεται ο Πανιώνιος που ο φάκελός του δεν είχε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα αλλά ούτε και εγγυητική επιστολή. Τέλος, ο Πλατανιάς αντιμετωπίζει πρόβλημα αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και στην περίπτωση που οι άνθρωποι της κρητικής ομάδας «δείξουν» ότι υπάρχουν τα χρήματα, δεν θα έχουν πρόβλημα.

Αν ως την Παρασκευή οι ομάδες δεν έχουν παρουσιάσει τα έγγραφα που απουσίαζαν από τους φακέλους τους, θα παραπεμφθούν στις Πειθαρχικές Επιτροπές του ποδοσφαίρου και το πιθανότερο είναι να αρχίσει το πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες και στη συνέχεια να επιβληθούν ποινές, ανάλογα με τα ποσά των οφειλών.
Οπως είναι γνωστό μετά την αλλαγή του καταστατικού της ΕΠΟ αλλά και την τροποποίηση του αθλητικού Νόμου, οι ποινές που μπορούν να επιβάλλουν τα αρμόδια όργανα της ομοσπονδίας φτάνουν ως και τον υποβιβασμό!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:


"Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) στη σημερινή συνεδρίαση της αποφάσισε τα εξής:

1. Τη χορήγηση πιστοποιητικού στις:

ΠΑΕ Κέρκυρα
ΠΑΕ Βέροια
ΠΑΕ Λεβαδειακός

και στα:

ΤΑΠ Α.Σ. Άρης
ΤΑΠ Α.Ο. Κηφισιάς
ΤΑΠ Φοίνικας Σύρου

2. Η Επιτροπή επιφυλάχθηκε για τη χορήγηση ή μη πιστοποιητικού λόγω ελλείψεως απαραίτητων δικαιολογητικών, τα οποία και ζήτησε να προσκομισθούν έως τις 24-8-2012, στις κάτωθι ΠΑΕ:

Παναθηναϊκός
Πλατανιάς Χανίων
Πανθρακικός
ΠΑΟΚ
Άρης
ΟΦΗ
Πανιώνιος
ΑΕΚ

3. Χορήγησε άδεια απόκτησης (άδειες 69Α)

του 54% των μετοχών της ΠΑΕ Κεραυνός Γλυφάδας στον κ. Ευάγγελο Ασλανίδη.

άνω του 33% στην Supporters Club Α.Ε της ΠΑΕ ΑΕΚ και

του 13,87% στον κ. Θεόδωρο Κιούλο και του 13,88% στον κ. Θωμά Λιμπαντζή της ΠΑΕ Κέρκυρας.

4. Απέρριψε λόγω εξόφλησης απαίτησης την αίτηση των Αθανασίου Τερζή και Ιωάννη Τακουρίδη περί μη χορήγησης πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ. 3 του Ν.2725/99, στο Τ.Α.Π. Α.Σ. Αρης.

5. Εκκρεμεί έκδοση απόφασης για την αίτηση του πετοσφαιριστή Ολέκσι Γκάτιν και του προπονητή Κωνσταντίνου Τσίγκου περί μη χορήγησης πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ. 3 του Ν. 2725/99, στο Τ.Α.Π. Γ.Σ. Λαμίας.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίσθηκε για τις 24-8-2012 και ώρα 12.00".

 tovima.gr
Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...