Kavala Spor Magazine | Members area : Edit | Sign in


Νίκη -πάλι- με ανατροπή ο ΠΑΟΚ

Share this history on :
Η Ξάνθη προηγήθηκε με ένα εκπληκτικό γκολ του Ονουάτσι, αλλά ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε με 2-1 της ακριτικής ομάδας στο γήπεδο της Τούμπας.

Η δημιουργία φάσεων ήταν το πιο θετικό στοιχείο για τον ΠΑΟΚ, αλλά η αναποτελεσματικότητα σε συνδυασμό με την αδυναμία της ομάδας να σταματήσει το transition game του αντιπάλου, ήταν τα δύο βασικά προβλήματα. Οσο για τη Ξάνθη, μάλλον θα πρέπει (επειγόντως) να κάνει κάτι σχετικά με την άμυνά της, καθώς τα δύο τέρματα που δέχθηκε ήταν λίγα σε σχέση με τα λάθη στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες της.
13 τελικές προσπάθειες, κανένα γκολ
Ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στην 11αδα, θέλοντας προφανώς να «τεστάρει» τις αντιδράσεις του. Για την ακρίβεια, ο Κωνσταντινίδης έπαιξε στη δεξιά πλευρά απέναντι στον Μαρσελίνιο, όπου είχε προβλήματα στην αναχαίτισή του. Κάτσε (σ. σ. ο μικρός δεν δίστασε να δοκιμάσει. το πόδι του, όταν βρήκε τον χώρο) και Παναγιωτούδης χρησιμοποιήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, έχοντας  καλές στιγμές και περιττά λάθη. Εξάλλου, η κατοχή της μπάλας για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο άγγιξε έως και το 67%, έχοντας ασφαλώς τη βοήθεια του Φωτάκη. Γιάννου και Γεωργιάδης έπαιξαν στη κορυφή της επίθεσης, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης του επιπέδου συνεργασίας τους, ενώ ο Ρομπέρ κάλυψε την αριστερή πλευρά.
Σε ότι αφορά τη Ξάνθη, ήταν ευδιάκριτο το ταλέντο των παικτών, κατέστη σαφές πως θα στηριχθεί στη ποιότητα και (κυρίως) στην ταχύτητα των μεσοεπιθετικών παικτών της όπως οι Μαρσελίνιο, Ονουάτσι οι οποίοι προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στον ΠΑΟΚ κυρίως στο transition game. Ο Πλατέλλας επίσης μπορεί να ταιριάξει, ενώ ο Μαρκόφσκι θα μπορούσε να ήταν περισσότερο αποτελεσματικός. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, κυρίως ο Ντάνι δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, ενώ ήταν εμφανέστατα τα κενά στην άμυνα, όπου η έλλειψη επικοινωνίας και τα πολλά ατομικά λάθη, λίγο έλειψε κοστίσουν.
Δεν. κόστισαν, επειδή ο ΠΑΟΚ ήταν αναποτελεσματικός στο καλό 20πτο που έκανε. Εκεί όπου ο Ρομπέρ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι (στο 17') σούταρε στα χέρια του Λόντιγκιν, ενώ στο 22' ο Φωτάκης ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής - έπειτα από μια καλή ομαδική συνεργασία - έστειλε τη μπάλα. στη θύρα 8. Ο ΠΑΟΚ είχε δύο ακόμη ευκαιρίες με τον Γεωργιάδη. Απειλητική ήταν όμως και η Ξάνθη, κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο με σπουδαιότερη φάση, τη κεφαλιά του Μαρκόφσκι στο 7ο λεπτό όπου η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Γλύκου.
Ο κυρίαρχος ΠΑΟΚ και ο Ονουάτσι
Ο Γιώργος Δώνης άλλαξε τους ακραίους μπακ στην έναρξη του δεύτερου μέρους, αφού Λίνο και Ετό πήραν θέσεις στο γήπεδο. Πριν όμως ζεσταθούν οι δύο Βραζιλιάνοι, ο Ονουάτσι με εκπληκτικό σουτ από τα 35 μέτρα έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Γιακουμή κι έκανε το 0-1 για τη Ξάνθη. Είχε προηγηθεί μια εκπληκτική ενέργεια του Μαρσελίνιο αλλά κι ένα άστοχο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο ΠΑΟΚ πίεσε για να ισοφαρίσει, έχασε ευκαιρίες με κυριότερη του Γιάννου (σ. σ. προήλθε από νέο λάθος του Φλίσκα).
Στο 57', ο Δώνης έριξε στο παιχνίδι και τον Λίαμ Λόρενς. Ο ΠΑΟΚ έκανε ακόμη πιο έντονη τη πίεσή του, χάνοντας άλλη μια σπουδαία ευκαιρία με τον Γιάννου στο 60ο λεπτό, αφού ο νεαρός επιθετικός από πλεονεκτική θέση σούταρε πάνω στα σώματα των παικτών της Ξάνθης. Παρόμοια αντίδραση είχε και ο Γεωργιάδης στο 65', όπου πλάσαρε αδύναμα από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Λυμπερόπουλου. Για να φθάσουμε στο 71', όπου έπειτα από ένα ακόμη ατομικό λάθος του Φλίσκα, ο Πόποβιτς δεν κατάφερε να νικήσει τον Λυμπερόπουλο, η μπάλα έφτασε στον Γεωργιάδη ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έξω από τη περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.
Γενικότερα, το δεύτερο ημίχρονο ουδεμία σχέση είχε με το πρώτο, αφού η υπεροχή του ΠΑΟΚ ήταν καθολική, ενώ η Ξάνθη περιορίστηκε σε έναν παθητικό ρόλο, καταδικασμένη από τα ατομικά λάθη των παικτών της, ενδεχομένως και από την ανατροπή των ισορροπιών στην ομάδα, έπειτα από τις πολλές αλλαγές. Ο δε ΠΑΟΚ ανέβαζε με μεγαλύτερη ευκαιρία τα δύο πλάγια μπακ του κι αν ήταν αποτελεσματικός στη τελική προσπάθεια θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ δεν μείωσε την έντασή του και δικαιώθηκε στο 86ο λεπτό όπου ο νεαρός Δεληγιαννίδης, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr
Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...